Home

SATV: La televisió participativa de Mallorca

En moments de crisi i èpoques socialment complicades, s’accentua la necessitat d’informació per entendre què està passat i per què. Alhora augmenten les pressions polítiques i econòmiques sobre aquesta informació, i a més, el mal estat de l’economia fa que es tanquin canals de televisió i es redueixen a la meitat plantilles de diversos diaris.

En aquest context neix Sa Tevavisió, “una televisió social i participativa, en la que qualsevol persona pot fer televisió.” – explica Manu Luna – “Un projecte per donar veu a qui no en te”. Una televisió pensada des de baix, per escapar de pressions polítiques i econòmiques i oferir  “una televisió transparent amb informació veraç i contrastada”. A aquesta descripció d’en Manu, Neus Fernández hi  afegeix:  “ allò que més mos identifica és que mos hem carregat sa figura de l’editor. Ningú diu se parla d’això i d’això no, tot se tria de manera democràtica”.

L’equip de Sa Teva són un grup de persones vinculades a Barri TV, que des de fa cinc anys es dedica a la televisió social i participativa. Ara Barri TV fa una passa més enllà i proposa a la ciutadania una televisió lliure i comunitària. Diversos arguments els donen la raó quan diuen que ara és el moment de Sa Teva. “El periodisme és un dels sectors més afectats a les illes; molta gent ja utilitza mitjans tecnològics bàsics de muntatge i càmera; i a més, internet es perfila com el principal mitjà de comunicació pels menors de 25 anys”.

Tot i així, fer realitat el projecte no és fàcil. “Un problema important és el finançament. Quan tries no rebre diners de partits polítics, sindicats, grans empreses ni administracions públiques… t’adones que les persones més ètiques i conscienciades han estat en bona part les més afectades per la crisi”. Tot i això la Neus assegura que ni aquest ni cap problema els atura. Per això els socis són claus en el projecte de Sa Teva: “aporten finançament (amb una quota de 20 euros l’any), elaboren notícies i decideixen què volen veure”.

El proper  1 de gener Sa Tevavisió començarà a emetre per internet, però alhora reclamen un canal de TDT. “Quan va entrar el PP, va carregar-se la televisió de Mallorca, que era d’alguna manera la televisió més lliure d’aquí. Nosaltres com un projecte de la ciutadania i per a la ciutadania reclamem aquest canal, que l’hem pagat nosaltres. Encara queden uns tres anys de concessió que està pagada, i lo més lògic és que se’l quedi la ciutadania i que puguem fer una televisió lliure tal i com demana la gent”.

Entrevista amb Manu Luna i Neus Fernández, membres de l’equip impulsor de Sa TevaVisió. Publicada al setmanari d’informació La Directa, edició 296 (28/11/12)

Més informació: Web de Sa Tevavisió

satv

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s