Home

Cada any quan s’acosta el 25 de desembre reserves un lloc especial a casa per fer-hi el pessebre. No és que siguis molt creient… però estàs convençuda que el Nadal és més que un costum religiosa i t’hi poses amb ganes. Amb molsa simules l’herba dels prats, amb sorra els camins polsosos, amb farina la neu i amb paper de plata els rius. Amb tot plegat dibuixes el paissatge de Betlem, un indret hivernal i llunyà, bonic, tranquil i ple de pau. Però on és Betlem i què hi passa ara?

Des de petita has montat el pessebre, i durant molts anys ho has fet sense ser conscient que representa un lloc real. Un lloc on 2012 anys després no es respira ni la joia ni l’harmonia que poses al teu pessebre. El que passa actualment a Palestina s’allunya força d’un paissatge idíl·lic digne d’homenatjar. Com pots escenificar un lloc feliç si cada any s’hi processen 700 nens palestins en tribunals militars israelians? Com vols que sembli un lloc acollidor si en els últims 8 anys 21.200 palestins han perdut la seva llar? Amb quines figuretes representaràs els 517.774 colons que segons l’ONU viuen en 144 assentaments il·legals a Palestina? Qui vol celebrar alguna cosa en un país on 1.351 nens van morir a mans de soldats i colons israelians entre 2000 i 2011? I tampoc tens polícies ni soldats per fer visibles les forces d’ocupació israelianes que han detingut 760.000 palestins des de 1967…

Espera, sí que tens soldats. Pujes a les golfes i remenes entre joguines més o menys inútils… Barbies, Action Mans… i els trobes: aquelles típics soldadets verds i prims que mai havies fet servir gaire. Per fi els has trobat una utilitat. Seran els encarregats de fer que el teu pessebre representi el Betlem de veritat.

Ja saps que això no canviarà gran cosa, però el temps et va ensenyant que aquestes petites coses són més poderoses del que fins ara t’han fet creure. Tens clar que per tranformar qualsevol realitat el primer que cal és ser-ne conscient i després, actuar amb coherència. Per això has decidit convertir el teu pessebre un acte enfadat de denúncia silenciosa. Un símbol contra la repressió que el govern d’Israel exerceix contra els palestins.

soldatsabetlem2

Aquesta és una inciativa de Nazarlones. Suma’t-hi!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s